Anne ve baba güvercinler yavrularını yumurtadan çıktıkları ilk birkaç gün hangisiyle beslerler

Anne ve baba güvercinler yavrularını yumurtadan çıktıkları ilk birkaç gün hangisiyle beslerler
Anne ve baba güvercinler yavrularını yumurtadan çıktıkları ilk birkaç gün hangisiyle beslerler sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Anne ve baba güvercinler yavrularını yumurtadan çıktıkları ilk birkaç gün hangisiyle beslerler

A- Karınca
B- Yumurta atıkları
C- Solucan
D- Kuş sütü

Doğru Cevap: Kuş sütü

17 günde yumurtadan çıkan güvercin yavruları, ilk hafta gözleri kapalı ve hav tüyleri ile kaplıdırlar. Hav tüylerinin sıklığı ve uzunluğu ırklara ve renklere göre farklılık gösterir. Yavrular ilk günlerde ana ve babanın kursağından salgılanan ve “güvercin sütü” yada “kursak sütü” (halk dilinde maya) adı verilen proteince zengin bir besin maddesi ile beslenirler. İlk haftadan sonra bu süt yerini yavaş yavaş ana ve babanın kursağında ıslatılmış dane yeme bırakır. Özellikle bu dönemde yemin karışık muhabbet kuşu yemi ile takviye edilmesinin yavruların gelişmesine olumlu katkısı vardır. Yavru döneminde anaçlar sabah ve akşam olmak üzere günde iki öğün yemlenmelidirler.

3
23
31
2
1
9
67
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.