Antik Yunan topluluklarından olan Spartalılarda sağlıklı doğmayan bebekler ölüme terk edilirdi

Antik Yunan topluluklarından olan Spartalılarda sağlıklı doğmayan bebekler ölüme terk edilirdi
Antik Yunan topluluklarından olan Spartalılarda sağlıklı doğmayan bebekler ölümeterk edilirdi, bizim bugün kötü olarak değerlendirdiğimiz bu davranışın Spartalılar içiniyi olarak değerlendirilmesin detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Antik Yunan topluluklarından olan Spartalılarda sağlıklı doğmayan bebekler ölüme terk edilirdi. Bizim bugün kötü olarak değerlendirdiğimiz bu davranışın Spartalılar için iyi olarak değerlendirilmesinden hareketle evrensel ahlak yasasının olup olmadığını tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Spartalıların sağlıklı olmayan bebekleri ölüme terk etmesi, antik dönemin kültürel normlarına dayanan bir uygulamaydı. Bu davranış, günümüzde evrensel ahlak yasalarıyla çelişir çünkü insan haklarına ve yaşam hakkına aykırıdır. Ancak, evrensel ahlak yasasının varlığı tartışmalı bir konudur ve kültürel farklılıklar göz önünde bulundurulmalıdır.

305
10
45
19
10
47
256
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.