Antrenörlük Mesleği Hakkında Bilgi

Antrenörlük Mesleği Hakkında Bilgi
Antrenörlük bölümü hakkında bilgi, antrenörlük mesleği nedir ne iş yapar

Okul, kulüp, üniversite, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı kuruşlar ve diğer kuruluşlar çalışma alanlarıdır. Antrenörler; sporun inceliklerini, teknik ve prensiplerini, sportmenlik anlayışı içerisinde, sporculara ferdi veya toplu biçimde her türlü spor faaliyetlerinde kuralları öğretir, alanında ki gelişmeleri takip ederler.

ANTRENÖR (SPOR EĞİTİMCİSİ)

Antrenör; futbol antrenörü, basketbol antrenörü, güreş antrenörü vb. gibi değişik isimlerde adlandırılabilirler. En temel amaçları sporu ve sporcuyu sevmeleridir. Her antrenör başarılı olmak açısından alanlarında yetenekli olmalıdır. Görevlerine engel olacak, bedensel eksiklikleri ve sağlık sorunlarının olmaması gerekir. İyi bir antrenör olmak için sabırlı olmalı, uyumlu, güvenilir, otoriter, insanlarla iletişimi yüksek tutabilmeli ve yeniliğe açık bir kişiliğe sahip olmalıdırlar. Uluslararası kurallardaki değişiklileri takip edebilmek adına belirli bir seviyede yabancı dil bilgisine sahip olmalıdırlar.

Çalışma alanları; açık, kapalı, toprak veya çim sahalar, kapalı spor salonlarıdır. Spor türü açısından zor şartlar altında çalışabilirler. Çalışma saatleri ve günleri düzenli değildir. Antrenörler alanlarına göre; masörler, sporcular, meslektaşları, monitörler,
hakemler, antrenör yardımcıları, malzemeciler, sağlık personeli, kulüp yöneticileri, idareciler ve diğer yetkili personelle, teknik direktörler federasyon yetkilileri ile sürekli bir iletişim halindedirler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.