AÖF- Açık Öğretim

AÖF- Açık Öğretim
Açık öğretim uzaktan öğretim sistemine verilmiş olan bir addır. Bu öğretim sisteminde öğrenciler düzenli olarak derse gelmezler.

Dersleri çeşitli yollarla (kitap, video vb. ) takip ederek, yapılan sınavlara katılırlar. Bu kolaylık nedeniyle günümüzde pek çok kişi açık öğretim sistemi ile okuma şansına sahip olmaktadır. Açık öğretim sisteminden yararlanabilmek için yapılan üniversite sınavlarına girmek ve açık öğretimin bölümleri için belirlenen puanı alarak yerleşmek yeterlidir. Açık öğretim fakültesine başlayan bir öğrenci için yapılması gereken tek şey dersleri takip etmek ve sınavlara girmektedir. Bu sınavlardan geçerli notları alan öğrenciler, gerekli dersleri tamamladıklarında mezun olarak bölümlerini bitirirler. Ve bölümün diplomasını almaya hak kazanırlar.

AÖF sisteminde öğrencilerin sınanması açısından çeşitli dönemlerde sınavlar yapılmaktadır. Bu sınavlarda örgün sistemdekine benzer bir işleyişe bağlı olarak vize ve final şeklinde yapılmaktadır. Önümüzde ki açık öğretim sınavlarının vize aşaması 4 ve 5 Mayıs 2013 tarihinde final aşaması ise 1 ve 2 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacaktır. Açık öğretim öğrencileri sınavlarda sorumlu oldukları konuları internet üzerinden rahatlıkla öğrenebilmektedir.

Açık öğretim sistemi sayesinde kişiler artık bulundukları yerden istedikleri bölümü okuma şansına sahip olmuşlardır. Bu sistemin sağladığı avantaj nedeniyle her yıl binlerce öğrenci açık öğretime başvurmakta ve eğitimini uzaktan almayı tercih etmektedirler. Açık öğretim sistemi ile örgün öğretim sistemi arasında eğitim açısından fark yoktur. Her ikisinde de verilen eğitim aynı olmasına rağmen tek fark eğitim şeklidir. Açık öğretim sisteminde uzaktan eğitim sağlanırken örgün öğretim sisteminde yüz yüze eğitim sağlanmaktadır. Ancak her iki sistemden de mezun olan adaylar aynı diplomayı almaya hak kazanmış olurlar.

Açık öğretim sisteminin en önemli unsuru elbette ki açık öğretim sınavlarıdır. AÖF sınavları önceden belirtilen tarihlerde il merkezlerinde yapılmaktadır. Sınav gözetmenler eşliğinde her ders için ayrı olmak üzere yapılmaktadır. Ve sınav sonuçları açık öğretim sisteminin internet sitesinden öğrencilere duyurulmaktadır. Açık öğretim sisteminin sitesinde her öğrencinin kendine ayrı bir hesabı bulunmaktadır. Öğrenciler bu hesap üzerinden notlarını ve derslerini rahatlıkla takip edebilir ve durumlarını görebilirler.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.