AÖF- Açıköğretim öğrencileri DGS'ye girebilecek mi ?

AÖF- Açıköğretim öğrencileri DGS'ye girebilecek mi ?
Öğrenim Belgesi ( Diploma veya Öğrenim Yazısı ) ( Diplomanız yok veya kayıp ise mezun olduğunuz okuldan diplomanız yerine geçecek okulun kaşesi ve belgeyi verenin imzasının olduğu belge.

Anadolu Üniversitesi; Meslek Yüksekokulları ve 2 Yıllık Önlisans Bölümleri mezunu olan öğrencilere Aöf Dikey Geçiş bölümleri olarak İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Konaklama Hizmetleri gibi 4 yıllık lisans programlarının 3.sınıfına dikey geçiş kapsamında direk kayıt hakkı vermektedir. Öğrenim süresi 4 veya daha fazla yıl olan programlardan önlisans diploması alarak ayrılanlar dikey geçiş için başvuramazlar (bu adaylar Lisans Tamamlama başvurusu yapacaklardır). İktisat ve İşletme Fakültelerine Dikey Geçiş için başvuru yapacak adaylar, mezun oldukları Meslek Yüksekokulu veya Açıköğretim önlisans programlarına göre doğrudan veya fark dersleri alarak İktisat- İşletme Fakültelerinin 3. sınıflarına kayıt yaptırabilmektedirler.

Aöf Açıköğretim Dikey geçiş şartları; Dikey geçiş için herhangi bir sınava girmenize gerek olmadan direk kayıt olabileceksiniz.
Aşağıda yer alan dikey geçiş bölümleri tablolarında mezun olduğunuz bölümün adı yer alıyorsa, yapmanız gereken tek şey Açıköğretim Kayıt Sayfasından ( kayıt sayfası kayıt tarihleri içinde aktif olacaktır ) bilgilerinizi girmek ilgili çıktıları almak, Vakıfbanka gidip harç ücretini yatırmak ve aöf bürosuna giderek evraklarınızı teslim etmektir.
Ayrıca; Dikey Geçiş Yapanlar Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da basarmıs oldukları Atatürk ilkeleri ve inkılâp Tarihi, Türk Dili,Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi derslerinden muaf olmaktadırlar.
Böylelikle sizde artık bölümünüzün devamı niteliğindeki bir açıköğretim lisans programının 3.sınıfına kayıt olmuş olacaksınız.
Üstelik kayıt olurken önlisans diplomanızı vermiyorsunuz. Mezun olduğunuzda elinizde hem önlisans diplomanız hemde lisans diplomanız birlikte olacak.

Dikey Geçiş ile Kayıt İçin İstenen Evraklar;
1. İnternet Başvuru Belgesi ( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )
2. Fotoğraflı-İmzalı Form ( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )
3. Öğrenci Bilgi Formu( İnternetten Ön kayıt Yaptıktan Sonra Aldığınız Çıktı )
4. Öğrenim Belgesi ( Diploma veya Öğrenim Yazısı ) ( Diplomanız yok veya kayıp ise mezun olduğunuz okuldan diplomanız yerine geçecek okulun kaşesi ve belgeyi verenin imzasının olduğu belge. ) ( Diplomanın veya Aldığınız belgenin aslınız açıköğretim bürosuna göstermek zorundasınız, onlar diplomanızı veya belgeyi kontrol edip fotokopisini aslının aynısıdır diye onaylamaktadırlar. ) ( Noterden onaylı diploma sureti kabul edilmemektedir )
5. Fotoğraf( 4 ad.) ( Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır, başörtülü resimler kabul edilmektedir. )
Bölümünüzün adı Aşağıda Tablo 1 de yer alıyorsa Doğrudan kayıt oluyorsunuz, Bölümünüzün Adı Tablo 2 de yer alıyorsa Fark dersleri alarak doğrudan kayıt oluyorsunuz. ( Verilen fark dersleri 3.sınıf derslerine ilave edilmekte ve 3.sınıf derslerindne sayılmaktadır. )
Aşağıya Hangi bölüm mezunlarının, hangi açıköğretim bölümlerinden birisinin 3.sınıfına kayıt olabileceğini gösterir tabloları ekliyorum arkadaşlar.
TABLO1;
Dikey Geçişle İktisat, İşletme Fakülteleri Lisans Programları 3. Sınıfına Doğrudan Kayıt Yapılacak MYO ve Açıköğretim Önlisans Programları
TABLO 2;
Dikey Geçişle İktisat, İşletme Fakülteleri Lisans Programları 3. Sınıfında Fark Dersler Alarak Kayıt Yapılacak MYO ve Açıköğretim Önlisans Programları

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.