AÖF Öğrencileri Bütünleme İstedi

AÖF Öğrencileri Bütünleme İstedi
AÖF öğrencileri, yaşamış oldukları sıkıntıları dile getirmek için YÖK binası önünde basın açıklaması yaptı.

Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişikliğiyle, kredili sisteme geçilmesiyle birlikte bütünleme sınavlarının kaldırılmasına tepki gösteren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri YÖK Binası önünde toplandı.

"İKİNCİ SINIF MUAMELE YAPILIYOR"

Eylemlerine destek veren TÜRKİYE KAMU-SEN üyeleri, TÜRK BÜRO-SEN Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Ankara MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri ve Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu da yer aldı.

Açıköğretim öğrencilerine ikinci sınıf muamele yapıldığını belirten AÖF Öğrenci temsilcisi Elif Erden, "Türkiye’deki bütün üniversitelerde ve hatta diğer uzaktan eğitim veren üniversitelerde bütünleme sınavı yapılırken, yalnızca Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim fakültesinde Bütünleme sınavlarının kaldırılması manidardır. Başbakanımız; yaptığı tüm konuşmalarda, eğitimde fırsat eşitliğinden bahsetmektedir. Her yıl yapılan açıklamalarda, Yüksek öğretimdeki okullaşma ve öğrenci sayısı ilan edilirken, Açıköğretim Fakülteleri de bu sayının içinde yer almaktadır. Bu durum, eş değerlilik olarak kabul edilirken, bizler maalesef uygulamada, bu eş değerliliğin dışında tutulup, cezalandırılıyoruz. Diploma eşdeğerliliği konusunda ise, ikinci sınıf mezunlar muamelesi görmekteyiz" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.