AÖOO 2. Dönem kayıt yenileme nasıl yapılır

AÖOO 2. Dönem kayıt yenileme nasıl yapılır
AÖOO 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilk kayıt işlemleri başladı. İl, ilçe merkezlerindeki Halk Eğitim Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkez müdürlükleri tarafından http://aio.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yapılır.

Yıl içerisindeki sınavların başlangıçlarında sınavlara girecek adaylar kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmek zorundadırlar. Açık Orta Öğretim sınav takviminde belirtilen süre içerisinde kayıt yenileme yapmayan adaylar sınavlara giriş hakkı kazanamazlar ve öğrenimlerini aksatmış olurlar.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Yeni Kayıt ve Kayıt Yenilemeleri 9 Ocak 2019 - 6 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak. 

Başvuru Tarihleri

Açık Öğretim Ortaokulu 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 09 – 31 Ocak 2019
Açık Öğretim Ortaokulu 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Mazeretli İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 01 – 06 Şubat 2019

Başvuru Yeri

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri.

İlk Kayıt Sınav Bedeli

Açık Öğretim Ortaokulu ilk kayıtta bir dönem sınav bedeli 30 TL olarak belirlenmiştir.
Öğrenci adayı, T.C. kimlik numarası ile T.C.Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 30 TL ödeyecektir.
https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile sınav bedelini yatırabilirsiniz.
İlk kayıt yaptırılan Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya kurumda görevli ilgiliye makbuz karşılığında 10 TL ödenecektir. Sistemde görünmeyen İlk kayıt sınav bedeli, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.