Apranti Eğitim Merkezinde öğrenci alan biri eğitimini muhtemelen nereden alıyordur

Apranti Eğitim Merkezinde öğrenci alan biri eğitimini muhtemelen nereden alıyordur
Apranti Eğitim Merkezinde öğrenci alan biri eğitimini muhtemelen nereden alıyordur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Apranti Eğitim Merkezinde öğrenci alan biri eğitimini muhtemelen nereden alıyordur

A- Paligonda
B- Atletim pistinde
C- Hipodromda
D- Yüze havuzunda

Doğru Cevap: Hipodromda

Apranti Eğitim Merkezi eğitim süresi 2 yıl olup, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bulunmaktadır. Eğitim süresince ağırlıklı olarak Binicilik dersinin yanında, At Bilgisi, Yarış Nizamnamesi, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik ve İngilizce ders programları da yürütülmektedir.

Türkiye Jokey Kulübü; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın denetimi ve gözetiminde, At Yarışları Düzenlenmesi, At neslinin ıslahı ve yetiştiricilik konusundaki çalışmalarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarına da yer vermekte ve özellikle jokey yetiştirilmesi konusunda ihtisaslaşmış bir eğitim verebilmesi için 1985 yılında İstanbul Hipodromunda bir Eğitim Merkezi açmıştır. 1998 yılında, ünlü jokeylerimizden Merhum Ekrem Kurt'un anısını yaşatmak amacıyla, Eğitim Merkezinin adı, Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi olarak değiştirilmiştir. T.J.K. Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi, ülkemizde benzeri olmayan ve jokeylik mesleğini icra edecek eleman yetiştiren tek kuruluştur.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.