Araç takip mesafesi nedir

Araç takip mesafesi nedir
Araç takip mesafesi nedir, nasıl ayarlanır, araç takip mesafesi ne kadar, kaç metre olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Takip mesafesi; şartlara, aracın özelliklerine ve seyahat yaptığınız yere kadar pek çok duruma bağlı olarak değişmektedir. Bu yüzden takip mesafenizi aracınızın özelliklerine, seyahat ettiğiniz yolun vaziyetine ve hava durumuna göre ayarlamanız önemlidir. Örneğin sağanak yağışlı, yoğun sisli havalarda ve aydınlatmanın yetersiz kaldığı gece yolculuklarında hızlı bir sürüş yapmıyor olsanız bile takip mesafenize dikkat etmeniz gereklidir. İşte 'araç takip mesafesi ne kadar olmalıdır' ve 'öndeki aracı takip mesafesi ne kadardır' sorularının cevaplarına birkaç örnek;

Tehlikeli madde taşıyan araçların takip mesafesi; tehlikeli madde taşıyan araç sürücüleri, yerleşim yerleri dışında diğer araçları 50 metreden daha yakın takip edemezler. 50 metre kuralı 'yanıcı madde taşıyan araç takip mesafesi' için de aynıdır.

arac-takip-mesafesi.jpg

120 km hızla giden aracın takip mesafesi; uyulması gereken takip mesafesi, seyahat halindeki aracın hızının yarısı olarak belirlenmiştir. Yani 120 km hızla giden bir aracın önündeki araçla arasına koyması gereken mesafe 60 metredir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
1
1
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum