Arapça ve Farsça sözcükler Türk dilinin hangi döneminde yoğunluğunu artırmıştır

Arapça ve Farsça sözcükler Türk dilinin hangi döneminde yoğunluğunu artırmıştır
Arapça ve Farsça sözcükler Türk dilinin hangi döneminde yoğunluğunu artırmıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Arapça ve Farsça sözcükler Türk dilinin hangi döneminde yoğunluğunu artırmıştır?
A) Uygur Türkçesi
B) Göktürkçe
C) Karahanlı Türkçesi
D) Osmanlı Türkçesi
E) Eski Anadolu Türkçesi

Cevap : D) Osmanlı Türkçesi
Arapça ve Farsça alıntı sözcükler türk dilinin Osmanlı Türkçesi döneminde yoğunluğunu artırmıştır.

Arapça ve Farsça sözcükler, Türk dilinin yoğun bir şekilde etkilendiği dönem olarak Orta Türkçe dönemi öne çıkar. Orta Türkçe, 11. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar süren bir dönemdir. Bu dönemde, İslam kültürüyle temas sonucu Arapça ve Farsça dillerinden birçok kelime Türkçe'ye geçmiştir. Özellikle İslam'ın yayılması ve Türklerin İslam medeniyetiyle etkileşimi, bu dillerden gelen kelimelerin Türkçe'ye entegre olmasına neden olmuştur. Bu etkileşim, edebiyat, bilim, ticaret ve günlük yaşamın çeşitli alanlarında kendini göstermiştir.

0
38
1
0
0
0
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.