Araştırma yapılırken o konunun tarihçesine neden bakılır

Araştırma yapılırken o konunun tarihçesine neden bakılır
Bir konu hakkında araştırma yapılırken o konunun tarihçesine neden bakılır bu konu hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Bir konu hakkında araştırma yapılırken o konunun tarihçesine neden bakılır?

Cevap : O dönemin özelliklerini bilmeden doğru bir sonuca ulaşılamaz. Daha sağlıklı bir bilgi için o olayın durumun şartlarına bakmak gerekir. Araştırılacak konu üzerinde daha önceden yapılan çalışmaları gözden geçirerek bu konunun hangi yönleriyle ilgilenilmiş olduğu ne aşamaya kadar geliştirildiği sorunun çözümü için hangi yönde ve ne gibi yeni çalışmalara gerek olduğu anlaşılır. Bu bakımdan tarihçeye bakılması önemlidir.

Araştırılacak konu üzerinde daha önceden yapılan çalışmaları gözden geçirerek bu konunun hangi yönleriyle ilgilenilmiş olduğu ne aşamaya kadar geliştirildiği sorunun çözümü için hangi yönde ve ne gibi yeni çalışmalara gerek olduğu anlaşılır. Bu bakımdan tarihçeye bakılması önemlidir.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazılarıda okudular

1. Felsefenin ortaya çıkmasına neler etki etmiş olabilir yazımızı okumak için tıklayınız
2. Felsefenin yöneldiği ilk konu ve problemler neler olabilir yazımızı okumak için tıklayınız

120
7
10
4
3
2
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum