Arel Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Arel Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
İstanbul Arel Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Arel Üniversitesi tercih indirimi var mı, onur bursu nedir, oransal indirim nedir, yemek bursu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURSLARI

Onur Bursu

Onur Bursu, Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) SAY-EA ve SÖZ puan türündeki sıralamada alınan sonuca göre İstanbul Arel Üniversitesi’ne ilk 4,000’de yerleştirilen ve kayıtlarını yaptıran öğrencilere, Üniversite Mütevelli Heyeti
tarafından belirlenen miktarda parasal destek olarak verilen burstur.

Onur Bursu, ilk 1000, ilk 2000, ilk 4000’de yerleşen öğrencilere dil puanı öğrencileri hariç olmak üzere her eğitim öğretim yılında dokuz (9) ay süre ile her ay parasal destek olarak verilir.

Onur Bursundan yararlanmak için daha önce herhangi bir önlisans ve lisans programından mezun olmama şartı aranır.

Onur Bursu olarak sağlanacak parasal destek her akademik yıl Mütevelli Heyeti tarafından belirlenerek uygulanır.

Verilen bu bursların devamı için, öğrencinin eğitim öğretim yılı sonlarında GNO’sunun en az 3,00 olması şartı aranır.Öğrencinin GNO’su 3,00 (üç)’ün altına düştüğünde Onur Bursu kesilir. Öğrencinin GNO’su 3,00’nin üzerine çıktığında, Onur Bursu tekrar verilir.

Tam Burslu programlara İstanbul il merkezi dışından yerleştirilen öğrencilerden; yerleştirildiği programla ilgili dil puan türünde ilk 1.000, diğer puan türlerinde ilk 10.000 içine giren öğrencilerin tümü üç (3) kişilik odalarda sabah ve akşam yemeği dâhil olmak üzere ücretsiz yurt hakkına sahiptir. Tam burs ile kayıt yaptıran öğrenciler yurt imkânından yararlanmak istemezlerse, kendilerine bir ödeme yapılmaz; daha sonra talep edenlere imkânlar çerçevesinde yurt sağlanır.

Oransal İndirim

ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavına göre ÖSYM kılavuzunda yer alan burslu programlara Mütevelli Heyeti kararı ile %50 ve %25 oranında indirim yapılır.

Ücretsiz kayıt dondurma hallerinde ise, İstanbul Arel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen ve ilgili Yönetim Kurulları ya da Üniversite Yönetim Kurulu tarafından haklı nedenlerle kayıt dondurulmadaki süreler eğitim öğretim süresine dahil edilmemesi nedeniyle 4.maddenin d bendinde belirtilen sürelere dahil
edilmez.

Tercih İndirimi

ÖSYM tarafından İstanbul Arel Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarına ilk 5 tercihinde yerleşip kayıt yaptıranlara Mütevelli Heyet tarafından belirlenen oranda indirim uygulanır. Bu oranlar en geç Temmuz ayının son gününe kadar üniversitenin aday öğrenci WEB (aday.arel.edu.tr) sayfasında yayınlanır.

Başarı Bursu

Üniversitenin ön lisans (örgün ve ikinci öğretimin tamamı) ve lisans programlarında, her yıl Bahar Dönemi sonunda GNO’ya göre, başarı sıralamasında bölüm birincilerine izleyen akademik yılda ödemekle yükümlü oldukları ücretin %25’i kadar indirim yapılır.

Hazırlık Programı dışında; önlisans ve lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler için geçerlidir.

Her yıl Bahar Yarıyılı bitiminde (Temmuz ayında) belirlenir ve Eylül ayından itibaren bir takvim yılı için geçerli olur.

Başarı bursundan veya indiriminden yaralanabilmek için öğrencinin aşağıdaki başarı ölçütlerini sağlaması gerekir:

a) GNO’su 3,5 ve üzerinde olmak,
b) Sıralamanın yapıldığı yılda başarısız dersi (FF notu) olmamak,
c) Güz ve bahar yarıyılında ilgili lisans programının müfredatına sayılan kredili normal veya fazla ders yükünü almış olmak (Erasmus ve/veya değişim programları çerçevesinde alınan dersler dahildir)
d) Başarı bursları 1 (bir) yıl için geçerlidir. Bursun devam edebilmesi için bölüm birincisi olunması gerekir.

Aynı bölümde birden fazla bölüm birincisi mevcutsa son yarıyılda alınan kredi sayısı fazla olan öğrenciye öncelik verilir. Eşitliğin bozulmaması durumunda burs, ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınav puanı yüksek olan öğrenciye, bu öğrencilerin üniversiteye kayıt yıllarının veya kayıt türlerinin farklı olması durumunda ise yaşı küçük olana öncelik verilir.

Başarı bursu ve indirimi için yaz öğretimi dersleri dikkate alınmaz.

ÇAP ve YAP öğrencileri için yalnızca anadal ders yükü ve not ortalamaları dikkate alınır.

Başarı bursu, bursun hak edildiği akademik yılı izleyen eğitim öğretim yılında verilir. Bu uygulamadan yararlanacak öğrenciler, Öğrenci İşleri Ofis Direktörlüğü tarafından Rektörlüğe bildirilir.

Yemek Bursu

İstanbul Arel Üniversitesi’nde öğrenimine devam etmekte iken önceden öngörülmeyen nedenlerle ödeme güçlüğüne düşen ve bu durumu belgelendiren öğrencilere burs komisyonunun uygun görmesi halinde Mütevelli Heyeti kararıyla akademik yıl boyunca öğle yemeği bursu verilir. Burs başvuruları ve bu konuda öğrencilerin bilgilendirilmesi, başvuruların Burs Komisyonuna iletilmesi ve buna ilişkin işlemlerin koordinasyonunu Öğrenci Dekanlığı yürütür. Takip eden yıllarda bu burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin istenen belgelerle tekrar başvuru yapmaları gerekir.

Önlisans ve Lisans Yatay Geçişlerde Burs Ve İndirimler

Kurum içi yatay geçişlerde ve Üniversite’nin hazırlık sınıfını azami sürede bitiremeyen öğrencilerin Üniversite’nin Türkçe denk programına yerleştirilmelerinde uygulanacak burs ve indirimler aynı oranda devam eder.

Kurumlar arası yatay geçiş yolu ile İstanbul Arel Üniversitesine gelen öğrencilere verilecek burs ve indirimler her yıl Mütevelli Heyet tarafından belirlenir ve ilan edilir.

Arel Üniversitesi bursları ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.