Aristoteles'in ilk felsefe dediği felsefe disiplini nedir

Aristoteles'in ilk felsefe dediği felsefe disiplini nedir
Aristoteles'in ilk felsefe dediği felsefe disiplini nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aristoteles'in ilk felsefe dediği felsefe disiplini nedir?
Aristoteles, var olanı var olan olarak ele alan felsefe disiplinini “ilk felsefe” olarak adlandırır. Bu felsefe disiplininin, varlığı bir bütün olarak ele aldığını ve varlığın ilk ilke ve nedenlerini ortaya koyduğunu söyler. Bu parçaya göre, Aristoteles’in ilk felsefe olarak adlandırdığı felsefe disiplini aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ontoloji
B) Epistemoloji
C) Etik
D) Estetik
E) Mantık

Cevap : A- Ontoloji
Aristoteles, İlk Felsefe ismini verdiği kitabında evrenin ilk ve son nedenlerini araştırır. Bu eser sonradan Metafizik adını almıştır. Tanrı'nın kendisi nedenler nedeni olduğu için, Aristoteles'in Metafiziği, aynı zamanda teoloji adını da almıştır. İlk felsefe genelin bilgisidir.

0
15
0
0
0
0
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.