Arjantin kelimesinin Latince olan kökeni ne anlama gelir

Arjantin kelimesinin Latince olan kökeni ne anlama gelir
Arjantin kelimesinin Latince olan kökeni ne anlama gelir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Arjantin kelimesinin Latince olan kökeni ne anlama gelir  

A- Altın
B- Gümüş
C- Şeker
D- Kahve

Doğru Cevap: Gümüş

Arjantin, beyaz 'keşifçilerin' bu ülkeye taktığı Latince bir isimdir ve 'gümüş ülke' demektir. Nitekim ülkenin en başta gelen nehirlerinden birinin adı da 'Río de la Plata' olup, İspanyolca'da 'gümüş nehir' demektir.
Arjantin, resmî ismi ile Arjantin Cumhuriyeti[a] (İspanyolca: República Argentina), Güney Amerika'da yer alan bir ülkedir. Arjantin’in toplam yüzölçümü 2.791.810 km2 olup, bu kıstasta Güney Amerika'da ikinci, dünyada ise en büyük sekizinci ülkeyi oluşturur. 
Arjantin adı Latince “gümüş” anlamındaki “argentum” (İspanyolca “plata”) kelimesine dayanır. Bölgeye gelen ilk Avrupalılar olan İspanyollar, ülke topraklarının büyük gümüş rezervlerine sahip olduğuna inandıklarından buraya la Plata ismini verdiler. Arjantin’de ilk yerleşimin varlığını gösteren kayıtlar milâttan önce 10.000 yılına kadar uzanır. Milâttan sonra 850’den itibaren bölgede müstahkem yerleşim yerleri inşa edildi. XVI. yüzyılın ilk yıllarında Avrupalılar’ın ülkeye gelmesinden önce bu topraklardaki yerli halkın nüfusunun 500.000 kadar olduğu tahmin edilmektedir. İspanyollar’ın ülkeye gelişlerinde muhtemelen ilk karşılaştıkları halk Pampa bölgesindeki göçebe Kuerandí topluluklarıydı.

109
4
1
1
1
5
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum