Aşağıda Hinduizm ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır

Aşağıda Hinduizm ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır
Aşağıda Hinduizm ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıda Hinduizm ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Hind alt kıtası halkları arasında en yaygın inançtır
B) Kuzey Asya dinidir
C) MÖ 1500 civarında ortaya çıkmış gelenek üzerine bina olmuştur
D) Bağlıları Hindu olarak isimlendirildirilir
E) Güney Asya dinidir

Cevap : B) Kuzey Asya dinidir
Verilen bilgiler arasında yanlış olan ifade B şıkkındaki "Kuzey Asya dinidir" ifadesidir. Hinduizm, Hint alt kıtası halkları arasında en yaygın inançtır ve Hindistan'a özgü bir din olarak kabul edilir. Hinduizm, Güney Asya kökenli bir dindir ve Hindistan'ın ana dini olarak kabul edilir. Bu nedenle, Hinduizm, Güney Asya dinidir (E şıkkı doğrudur), Kuzey Asya dinleriyle ilişkilendirilmez. Diğer şıklardaki bilgiler ise doğrudur: Hinduizm, MÖ 1500 civarında ortaya çıkmış gelenek üzerine bina olmuş, bağlıları Hindu olarak isimlendirilir ve Hind alt kıtası halkları arasında en yaygın inançtır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.