Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ahlak felsefesi ilgili değildir

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ahlak felsefesi ilgili değildir
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ahlak felsefesi ilgili değildir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ahlak felsefesi ilgili değildir?
A. İnsan yaşamının amacının ne olması gerektiği
B. Neyin kötü ve yanlış olduğu
C. İnsan doğasının ne olduğu
D. Erdemli bir yaşayışın hangi öğeleri içerdiği
E. Neyin iyi ve doğru olduğu

Cevap : C. İnsan doğasının ne olduğu

Ahlak felsefesi, genellikle insanların neyin doğru ve yanlış olduğunu, iyi ve kötü olduğunu anlamaya çalışırken, insan doğasının ne olduğunu değil, bu ahlaki soruların cevaplarını araştıran bir disiplindir. İnsan doğasını inceleyen bir başka felsefe dalı, antropolojidir. Ahlak felsefesi, etik kuralların ve değerlerin nasıl belirleneceği, insanların nasıl erdemli bir yaşam sürdürebileceği gibi konulara odaklanırken, insan doğasının ne olduğu veya insanların fiziksel ve biyolojik özellikleri gibi konulara odaklanmaz. Dolayısıyla, "İnsan doğasının ne olduğu" sorusu, ahlak felsefesi içinde değil, antropoloji veya insan bilimleriyle ilgilenen diğer disiplinlerin alanına girer.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.