Aşağıdakilerden hangisi Alevilik-Bektaşilik kültürüne ait bir kavram değildir

Aşağıdakilerden hangisi Alevilik-Bektaşilik kültürüne ait bir kavram değildir
Aşağıdakilerden hangisi Alevilik-Bektaşilik kültürüne ait bir kavram değildir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıdakilerden hangisi Alevilik-Bektaşilik kültürüne ait bir kavram değildir?
A) Gülbenk
B) Otuz üç farz
C) Üç sünnet, yedi farz
D) Dört kapı kırk makam

Cevap : B) Otuz üç farz
Otuz üç farz, Alevilik-Bektaşilik kültürüne ait bir kavram değildir. Alevilik-Bektaşilik kültüründe "otuz üç farz" adında bir kavram yerine "otuz üç erkan" olarak bilinen ibadet ve ahlaki görevlerden bahsedilir. Otuz üç erkan, inanç ve yaşam biçimi açısından Alevilik-Bektaşilik geleneğinin temel öğretilerindendir.

Diğer seçenekler doğru olarak kabul edilir:

A) Gülbenk: Alevilik-Bektaşilik geleneğinde önemli bir dua ve ibadet şeklidir.
C) Üç sünnet, yedi farz: Alevilik-Bektaşilik geleneğine göre Peygamber Muhammed'in üç sünneti ve İmam Ali'nin yedi farzı vardır.
D) Dört kapı kırk makam: Alevilik-Bektaşilik geleneğinde tasavvufi terimler arasında yer alan ve manevi yükselişi ifade eden bir kavramdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.