Aşağıdakilerden hangisi mayozun ortaya çıkardığı durumlardan değildir

Aşağıdakilerden hangisi mayozun ortaya çıkardığı durumlardan değildir
Aşağıdakilerden hangisi mayozun ortaya çıkardığı durumlardan değildir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıdakilerden hangisi mayozun ortaya çıkardığı durumlardan değildir?
A) Genetik bakımdan birbirinden farklı olan gametlerin oluşması
B) Tür içinde kromozom sayısının sabit kalmasının sağlanması
C) Ana hücreyle gametlerin aynı çekirdek niteliği taşıması
D) Homolog kromozomların farklı gametlere dağıtılması

Cevap : C) Ana hücreyle gametlerin aynı çekirdek niteliği taşıması
Mayoz, ökaryot hücrelerde cinsel üreme için gerçekleşen bir hücre bölünme sürecidir ve genellikle iki aşamadan oluşur: mayoz I ve mayoz II. Mayoz, genetik çeşitliliği artıran ve kromozom sayısını yarıya indiren bir süreçtir.

Aşağıdakiler, mayozun ortaya çıkardığı durumlardır:

A) Genetik bakımdan birbirinden farklı olan gametlerin oluşması: Mayoz, ebeveyn hücredeki genetik materyalin karışmasına ve farklı kombinasyonlara sahip gametlerin oluşmasına yol açar.

B) Tür içinde kromozom sayısının sabit kalmasının sağlanması: Mayoz, diploit hücrelerden (2n) haploit hücrelerin (n) oluşmasını sağlar. Bu sayede tür içinde kromozom sayısı sabit kalır.

D) Homolog kromozomların farklı gametlere dağıtılması: Mayoz I'de homolog kromozomlar ayrışır ve farklı gametlere dağıtılır. Bu, genetik çeşitliliği artırır.

C şıkkı ise doğru değildir çünkü mayozda ana hücrenin çekirdekleri homolog kromozomlar ve kromatitler arasında farklılaşarak gametlerin farklı çekirdek yapısına sahip olmasını sağlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.