Aşar vergisinin kaldırılması, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Soyadı kanunun çıkarılması

Aşar vergisinin kaldırılması, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Soyadı kanunun çıkarılması
Aşar vergisinin kaldırılması, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Soyadı kanunun çıkarılması yukarıda verilen öncüller ulu önder Atatürk'ün hangi ilkesiyle ilgilidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşar vergisinin kaldırılması,
Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi,
Soyadı kanunun çıkarılması
yukarıda verilen öncüller ulu önder Atatürk'ün hangi ilkesiyle ilgilidir?

A) Cumhuriyetçilik
B) Halkçılık
C) Devletçilik
D) Laiklik
E) Devletçilik

Cevap: B) Halkçılık

Yukarıda verilen öncüller, ulu önder Atatürk'ün "Halkçılık" ilkesiyle ilgilidir. Halkçılık ilkesi, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkesi olarak benimsediği ve toplumun refahını ve mutluluğunu hedefleyen bir ilkedir. Bu ilke, toplumun genel çıkarlarının ön planda tutulmasını, sosyal adaletin sağlanmasını ve toplumun refah düzeyinin yükseltilmesini amaçlar.

Aşar vergisinin kaldırılması, köylülerin ekonomik yüklerinin azaltılması ve halkın refah seviyesinin yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Halkın ekonomik açıdan rahatlaması ve daha adil bir gelir dağılımı sağlanması hedeflenmiştir.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, toplumdaki cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı ve kadınların siyasi hayatta aktif rol almasını sağlamayı amaçlar. Halkçılık ilkesi, toplumun tüm bireylerine eşit haklar ve fırsatlar sunulmasını vurgular.

Soyadı kanununun çıkarılması da halkçılık ilkesiyle ilişkilidir. Bu kanun, toplumun bireylerine kimliklerini daha belirgin bir şekilde taşıyabilme ve aidiyet duygusunu güçlendirme imkanı sağlamıştır. Kişisel hak ve özgürlükleri güvence altına alan bu adım, halkın daha bireysel olarak tanınmasını ve toplumsal katılımını teşvik etmeyi amaçlar.

Sonuç olarak, yukarıda verilen öncüller Atatürk'ün Halkçılık ilkesiyle ilgilidir. Halkçılık ilkesi, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetirken toplumun refahını ve eşitliğini ön plana çıkarmasını ifade eder.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.