Asılmış adamın evinde ipten söz edilmez

Asılmış adamın evinde ipten söz edilmez
Asılmış adamın evinde ipten söz edilmez atasözünün anlamı, kötü bir şey yaşayan insanın yanında kendisine o kötü şeyi hatırlatacak bir şeyden bahsetmemeli.

Kişiler dünya halinde heran hangi sıkıntı ile karşılaşacağını bilmez. Yaşanan sıkıntılar tekrar tekrar açılmaz, konu unutulsun diye, psikolojik rahatlama açısından sohbetler değişir. Örneğin bir cenaze evinde ölümden bahsedilmez. Aynı şekilde konunun erbabı insanlar ile aynı konudaki mevzuat tartışılmaz, akıl verilmez. Öğretmene nasıl eğitim vereceği öğretilemeyeceği gibi.

İnsanların doğal olarak eksik veya kusurları olabilir. Bazı kişilerin konuşulmasından rahatsızlık duyacağı konular vardır. Bir sohbet, muhabbet esnasında çevremizdeki kişilerin etkilenebileceği, alınabileceği sözleri söylemekten sakınmalıyız.Kötü olaylar yaşamış kişiler doğal olarak olayları unutup, mutlu olmak, hayattan zevk almak peşinde olurlar. Bu kişilere de yaşanmış kötü olaydan bahsetmek yanlıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.