Aslandan korkulur bağlı bile olsa

Aslandan korkulur bağlı bile olsa
Aslandan korkulur bağlı bile olsa atasözünün anlamı, aslan tehlikeli ve yabani bir hayvandır, acıktığında veya öfkelendiğinde içgüdüsel olarak saldırganlık gösterir. Her ne kadar bağlı veya kafeste bile olsa dikkatli olmak, yaklaşmamak gerekir.

Aslan bilindiği üzere güçlü ve vahşi bir hayvandır. Bağlı bile olsa ürkütücü gücü insanların ona yaklaşmasına engel olur. İnsanlarda bu şekildedir. Ürkütücü ve acımasız insanlar uzakta bile olsalar, elleri kolları bağlı bile olsa kimse tarafından rahatsız edilmez, mümkün mertebe uzak kalınarak korunulmaya çalışılır.

Aynı şekilde hayatta insanlara zarar verebilecek bazı kişiler de vardır. Güvenliğimiz için böyle kişilere mümkün olduğunca sokulmamak, muhatap olmamak, uzak kalmak gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.