Aslı neyse nesli odur

Aslı neyse nesli odur
Aslı neyse nesli odur atasözünün anlamı, kişiler gelenek ve göreneklerine göre yetiştirilir. Bu yetiştirilme tarzı onların aslını, ailelerini simgeler. Aslı iyi olanın soyuda iyi, kötü olanında kötüdür.

Kişiler gelenek ve göreneklerine göre yetiştirilir. Bu yetiştirilme tarzı onların aslını, ailelerini simgeler. Aslı iyi olanın soyuda iyi, kötü olanında kötüdür. Ondan sonraki çocukları ve torunlarıda atalarının aslına benzer.

İnsanlar genetik olarak atalarından gelen genleri taşırlar. Bu fiziksel görünüm, huy, davranış, konuşma vb. olabilir. Genetik özelliklerinin yanı sıra gelenek ve görenekler de genelde atalardan gelir. Ataları iyi olan iyi, kötü olan kötüdür diyebiliriz, istisnaları saymazsak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.