Asr-ı Saadet kavramı hakkında bir araştırma yapınız

Asr-ı Saadet kavramı hakkında bir araştırma yapınız
Asr-ı saâdet ne demek, Asr-ı saâdet ne anama gelir, Asr-ı Saadet kavramı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Asr-ı Saadet, İslam tarihinde Muhammed’in hayatta olduğu döneme denir. Arapça “Asr” (zaman, çağ) ve “Saâdet” (mutluluk, bahtiyarlık) kelimelerinden meydana gelen asr-ı saâdet terimi “mutluluk dönemi, insanların en bahtiyar oldukları çağ” anlamına gelmektedir.

İslam tarihinde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatta olduğu döneme Asr-ı Saadet denir. Arapça “Asr” ve “Saâdet” kelimelerinden meydana gelen Asr-ı Saâdet terimi “mutluluk dönemi, insanların en bahtiyar oldukları çağ” anlamına gelmektedir.

Asr-ı saâdet: Hz. Peygamber’in yaşadığı devri temsilen kullanılan bu ifade, insanların en bahtiyar oldukları çağ manasına gelmektedir. Hz. Peygamber’in “İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlardır.” (Müslim, Fedailü’s-sahabe, 212.) hadisinden ilham alınarak kullanılan asr-ı saâdet tabiri ile İslamiyetin en güzel yaşandığı ideal zaman dilimi kastedilir. Müslümanların özlem duydukları ve saygıyla andıkları bu eşsiz devri, özellikle Türkler saygı ve hayranlıklarının bir gereği olarak asr-ı saâdet olarak adlandırmışlardır.

736
472
414
711
96
106
330
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum