Aşure Günü'nde neler yapmalıyız

Aşure Günü'nde neler yapmalıyız
Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure günü bugün idrak ediliyor. Adım adım yaklaşırken Aşure günü okunacak dualar, hadisler ve yapılacak ibadetler merak ediliyor. Peki Aşure günü okunacak dualar ve yapılacak ibadetler neler?

Aşure günü bunları mutlaka yapın

  • O gün oruç tutulur (Yalnız Muharrem'in sadece onuncu günü oruç tutulmaz. 9-10, 10-11 veya 9-10-11. günleri oruç tutulur.
  • Muharrem'in birinci ve onuncu günü de dahil her gün okunan dua sabahleyin üç defa okunur.
  • İşrakten sonra (Kuşluk vakti) dört rekat namaz kılınır her rekatta Fatiha'dan sonra 51 İhlas okunur.
  • Mekruh olmayan bir vakitte 2 rekat namaz kılınır. Her rekatta Fatiha'dan sonra 11 İhlas okunur
  • Bol bol istiğfar edilir
  • Gusl abdesti alınacak
  • On Mü'mine selam verilir
  • Hasta olan kimse ziyaret edilmeli.
  • En az bir Mü'mine iftar ettirilmeli.

Aşure günü okunacak dua

Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn. Vessalâtü vesselâmü alâ sey-yidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allâhümme entel ebediyyül kadîmül hayyül kerîmül hannânül mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün es’elüke fîhel ismete mineşşeytânirra-cîm. Vel-avne alâ hâzihin nefsil emmârati bis-sûi. Vel-iştiğâle bi-mâ yukarribünî ileyke. Yâ zel-celâli vel-ikrâm. Bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn, Ve sallâllâhü alâ seyyidinâ Muhammedin vel alâ âlihî ve sahbihî ve ehl-i beytihî ecmaîn.

10 defa şu dua okunur

''Sübhanallahi mil'el mizan. Ve müntehel-ılmi ve meblegar-rıza ve zinetelarş''

AŞURE GÜNÜ İLE İLGİLİ HADİSLER

Aşure günü, ilim öğrenilen veya Allah’ı zikredilen bir yerde, biraz oturan, cennete girer. (Hadis-i Şerif)

Muharrem Ayı’nda oruç tut. Çünkü o, Allah’ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tövbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir. (Hadis-i Şerif-Tirmizi)

Aşure günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur. (Hadis-i Şerif )

Aşure günü bir yetimin başını okşayana, Allah’ u Teala o yetimin başındaki kıllar kadar Cennet’te derece verir. (Hâdis-i Şerif- Gunyet-üt-Tâlibîn)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.