At, avrat, silah ödünç verilmez

At, avrat, silah ödünç verilmez
At, avrat, silah ödünç verilmez atasözünün anlamı, at, sahibini tanır ve başkasına verilince huy değiştirir. Avrat (kadın), inancımıza göre yalnızca bir tek erkeğe ait olup onun namusudur. Silah da tehlikelidir ve başkasının elinde bulunmamalıdır.

At, sahibine bağlı bir hayvan olduğundan dolayı başkasına verilirse huysuzluk yaratır. Kadın ise dinimizce tek eşliliğe inanıldığı için bir başka erkeğe verilmesi hoş olmaz. Silah ise tehlikeli işler çıkarabileceğinden dolayı sahibinden başkası kullanmamalıdır.
Müslüman-Türk anlayışında bu üçünün ödünç verilmesi söz konusu edilemez. Hele yiğitlerin bu uğurda ölümü göze aldıkları düşünülürse böyle bir töre, toplumun ahlâk ve huzuru için şarttır.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

24
3
0
0
1
46
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.