At bulunur meydan bulunmaz, meydan bulunur, at bulunmaz

At bulunur meydan bulunmaz, meydan bulunur, at bulunmaz
At bulunur meydan bulunmaz, meydan bulunur, at bulunmaz atasözünün anlamı, bir işi başarabilmek için gerekli olan koşullar her zaman eksiksiz olarak ele geçmez. Biri bulunursa öteki bulunmaz; öteki bulunursa beriki bulunmaz.

Bir işi yapmaya başlamadan önce her şey kişinin kafasında organize edilerek eksiksiz planlanır. Fakat bu işler harekete geçirildiğinde bu işin yapılması için her zaman gerekli olan tüm koşulların eksiksiz olarak tamamlanması beklenemez. İş için istenilen bir şey bulunduğunda bir diğeri bulunmayabilir. Eksiksiz olmasını beklemek yanlış bir harekettir.

Bir işi gerçekleştirebilmek için gereken koşullar her zaman tam olarak elde edilemez. Bir yanı tamamlanır, diğer yanı eksik kalır.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
5
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.