Ata dost gibi bakmalı, düşman gibi binmeli

Ata dost gibi bakmalı, düşman gibi binmeli
Ata dost gibi bakmalı, düşman gibi binmeli atasözünün anlamı, ata iyi baktıktan sonra, yora yora bininiz; korkmayınız, sarsılmaz. Çalıştırdığınız işçilerin gücü de iyi beslenmeleriyle artmaz mı?

Ata iyi ve düzenli bakıldığı sürece o ata nasıl binilirse binilsin yorulmaz. Aynı şekilde işverenler kendi himayelerinde çalışan insanlara ne kadar değer verirse, onlara hakları olanı verip iyi bakarsa çalışanlarından o kadar verim alır. Çalıştırılan işçilerin emeklerinin karşılığını alması işlerini daha iyi bir şekilde yapmalarını sağlar.

Sizin himayenizde çalışan işçilerin verimli olması için onlara iyi bakın, haklarını eksiksiz verin ki verim alasınız. Atı iyi besledikten, bakımını yaptıktan sonra, ata delicesine binebilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.