Atalar sözünü tutmayanı yabana atarlar

Atalar sözünü tutmayanı yabana atarlar
Atalar sözünü tutmayanı yabana atarlar atasözünün anlamı, ataların yol gösterici öğütlerine ve geleneklere önem vermeyen, ahlak kuralları dışına çıkan kimse ile herkes ilişkisini keser. Tek başına kalan bu kişi, toplum içinde itelenir; horlanır.

Atasözleri bize atalarımızdan onların tecrübe ve deneyimlerine dayanarak bırakılmış öğütlerdir. Yaşantımızın her alanında ve yaşadığımız her durumda başımıza gelen bir olayla bu sözleri bağdaştırabiliriz. Bu yüzden bu öğütlere ve sözlere önem vermeli, verilen uyarılara da uymalıyız. Yoksa hayatımızda başarısızlık gösterebiliriz.

Atalarımızın yaşam deneyimlerini yansıtan sözler, bizim dünya görüşümüzün oluşmasına katkı sağlayan yargılardır. Bu sözlere değer vermeyen, gelenekleri, görenekleri küçümseyen kişiler toplumda saygınlık kazanmazlar. Böyle kişilerle herkes ilişkisini keser.
* yaban : Issız kır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
201
48
1
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.