Atanamayan öğretmenler için alternatif çözümler

Atanamayan öğretmenler için alternatif çözümler
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Kanal7'de Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in gündemle ilgili sorularını yanıtlıyor.

Atanamayanlar için alternatif çözümler

- Biz bütün gücümüzle maksimum seviyede hasta olanların, eş durumundan atama bekleyenlerin hepsi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ataması yapılamayanlar içinse birkaç alternatif öneriyoruz. 1, alan değişikliği yapmayı mümkün yapıyoruz. 2, mecaiş mümkün olacak. Yani anlaşmalı değişiklik olacak. 3, Doğu'ya gitmek isteyenlerin muhakkak gitmesini sağlayacağız. 4, hala eşinin yanına gitmek istiyorsa, ücretsiz izin kullanmalarına izin vereceğiz.

- Önümüzdeki yıl yapacağımız sınav, SBS yerine yetenek ölçmek gibi bir sınav yapacağız. SBS bu yıl son kez yapılacak, bir dahaki yıl tamamıyla farklı bir sisteme geçmiş olacağız. Dersanecilik kalkacak.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.