Atatürk Dönemi'nde çoğulcu demokrasinin gerçekleşebilmesi için, bizzat onun isteği ile siyâsî parti kuran devlet adamı

Atatürk Dönemi'nde çoğulcu demokrasinin gerçekleşebilmesi için, bizzat onun isteği ile siyâsî parti kuran devlet adamı
Atatürk Dönemi'nde çoğulcu demokrasinin gerçekleşebilmesi için, bizzat onun isteği ile siyâsî parti kuran devlet adamı aşağıdakilerden hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Atatürk Dönemi'nde çoğulcu demokrasinin gerçekleşebilmesi için, bizzat onun isteği ile siyâsî parti kuran devlet adamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adnan Adıvar
B) Celâl Bayar
C) Ali Fethi Okyar
D) Kâzım Karabekir

Cevap : C) Ali Fethi Okyar
Atatürk Dönemi'nde çoğulcu demokrasinin gerçekleşebilmesi için bizzat onun isteğiyle siyasi parti kuran devlet adamı Ali Fethi Okyar'dır. Ali Fethi Okyar, 1930 yılında Serbest Cumhuriyet Fırkası'nı kurmuştur. Ancak bu parti daha sonra kapatılmış ve çok partili siyasi sisteme geçiş sürecinde başka siyasi partiler ortaya çıkmıştır. Doğru cevap C seçeneğidir.

2
8
4
1
2
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.