Atatürk haftası ne zaman

Atatürk haftası ne zaman
Bu yazımızda sizlere Atatürk haftası ne zamandır. Atatürk haftası ne zaman kutlanır konusunda bilgiler vereceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK, 10 Kasım 1938 tarihinde yaşamını yitirdi. İşte O tarihten itibaren 10 Kasım'la başlayan hafta Atatürk Haftası olarak kutlanmaya başlandı. Atatürk Haftası kapsamında öncelikle 10 Kasım sabahı Atatürk'ün hayata gözlerini kapadığı zaman olan saat 9.05 te bütün ülkede sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulur.

Atatürk Haftası 10 - 16 Kasım
Hafta boyunca Atatürk ile ilgili etkinlikler düzenlenir, onun fikirleri, ne demek istediği anlatılır, konuşulur ve anılır. Gerçekleştirdiği devrimler ve ilkeleri önderliğinde gelecek için yapılması gerekenler vurgulanır. Okullarda etkinlikler düzenlenir, panolar hazırlanır, oratoryolar sunulur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde saat dokuzu beş geçe İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu. Ulu önder Atatürk’ü her yıl 10 Kasım’da saygıyla anıyoruz. Atatürk, yaşamı boyunca vatanı ve milleti için çok çalışmıştır. Türk milletinin çağdaş ülkeler seviyesine yükselmesi için izleyeceği yolu göstermiştir. Ülkemizde olduğu gibi pek çok ülkenin de örnek aldığı bir isim olmuştur.

Bu hafta içinde Atatürk’ ün yaşamı, kişiliği, Türk ulusu ve yurdumuz için yaptıkları anlatılır. Her yıl “Atatürk Haftası” boyunca ulu önder Atatürk’ ü sevgi ve saygıyla anar, onun izinden gideceğimize söz veririz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.