Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersinin okutulma amaçları nedir

Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersinin okutulma amaçları nedir
Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersinin okutulma amaçları nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersinin okutulma amaçları nedir?

Cevap : 6 Kasım 1981 tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 4. ve 5. maddeleri gereğince, yükseköğretim kurumlarında, eğitim ve öğretim süresince, zorunlu olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi okutulması kabul edilmiştir.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinin en temel amacı, Türk İnkılabı’nın ruhunu ve hedeflerini kavrayarak geliştirecek yeni nesiller yetiştirmek, modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin doğuşunu ve gelişme evrelerini öğretmek ve Türk gençliğini Atatürkçü düşünce sistemi doğrultusunda yetiştirmek olarak ifade edilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.