Atına bakan ardına bakmaz

Atına bakan ardına bakmaz
Atına bakan ardına bakmaz atasözünün anlamı, görevini eksiksiz yapan, aracını iyi kullanan kişi, kendini kötü duruma düşmekten kurtarmış olur. Nitekim iyi bakılmış ata binen, düşman bana yetişecek mi, diye ardına bakmaya gerek duymaz.

Bir insan her zaman yanında güvenilir ve işini bilen kişileri bulundurmalıdır. Güvenilir, iş yaparken aracını iyi kullanan insanlar görev başındayken gözümüz arkada kalmaz. Bir işveren ne kadar çalışanın hakkını verirse o şekilde karşılığını alır. Ve aynı şekilde iyi ata binen kişi, düşman bana yetişecek mi diye düşünmez, ardına bakmayı düşünmez.

Yanında çalıştırdığı kişiye hakkını verenin işi yürür. Kendisi işin başında olmasa bile gözü arkada kalmaz. İyi bakılmış, beslenmiş ata binen de, düşman bana yetişecek mi, diye ardına bakmaya gerek duymaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
17
64
3
33
39
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.