Atlar nallanırken kurbağa ayağını uzatmaz

Atlar nallanırken kurbağa ayağını uzatmaz
Atlar nallanırken kurbağa ayağını uzatmaz atasözünün anlamı, herkese durumuna, değerine göre davranışta bulunulur; iş verilir. Değersiz kişi, kendisine de değerli kişi gibi ilgi gösterilmesini beklememelidir.

İnsanın kapasitesi ve değeri ne ise ona göre davranılır, iş paylaşımı kişiye verilen iş ona göre belirlenir. Aynı zamanda insan da kendi durumunu bilip ona göre davranmalıdır. Hiç deneyiminin ve bilgisinin olmadığı bir işe kalkışmamalıdır. Ayrıca bu değersiz kişi diğer nitelikli ve becerikli kişilere gösterilen ilginin aynısını kendisi için beklememeli ve ummamalıdır.

Meydanda olan şu ki, insana değer, nitelik ve kişiliğine göre davranılır; iş verilir. Bu bakımdan kişi başkalarını ilgilendiren konularda ortaya atılmamalıdır. Ayrıca, değersiz bir kimse de kıymetli ve nitelikli kişilere gösterilen ilgiyi ne beklemeli, ne de ummalıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.