Atmosfere saldıkları karbondioksitten daha fazlasını emdikleri için karbon negatif ülke olarak adlandırılanlar hangileridir

Atmosfere saldıkları karbondioksitten daha fazlasını emdikleri için karbon negatif ülke olarak adlandırılanlar hangileridir
Atmosfere saldıkları karbondioksitten daha fazlasını emdikleri için karbon negatif ülke olarak adlandırılanlar hangileridir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Atmosfere saldıkları karbondioksitten daha fazlasını emdikleri için karbon negatif ülke olarak adlandırılanlar hangileridir 

A-  İsveç veNorveç
B- İzlanda ve Kanada
C- Butan ve Surinam
D- Sri Lanka ve Laos

Doğru Cevap:  Butan ve Surinam

Surinam, resmî adıyla Surinam Cumhuriyeti (Felemenkçe: Republiek Suriname), Güney Amerika'nın Atlantik kıyısında egemen bir devlettir. Güneyde Brezilya, batıda Guyana ve doğuda Fransız Guyanası ile sınırı vardır. 165.000 km²'lik yüz ölçümü ile Güney Amerika'nın en küçük ülkesidir. Surinam'ın nüfusu yaklaşık 566.000'dir ve çoğunluğu ülkenin kuzey kıyısında yaşamaktadır. Paramaribo ülkenin başkenti olup, en yüksek nüfusa sahip kentidir.
Bhutan, ya da resmî adıyla Bhutan Krallığı, Güney Asya'da bir ülkedir. Batısında ve güneyinde Hindistan'ın, kuzeyinde Çin'in yer aldığı Bhutan'ın coğrafî konumu 27-30 Kuzey enlemi, 90-30 Doğu boylamı üzerindedir. Ülkenin toplam yüz ölçümü 47,000 km² olup 1,075 km'lik bir kara sınırına sahiptir. Ülkenin sınırlarından 470 km'si Çin ile 605 km'si ise Hindistan'ladır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.