Atomlar arası oluşan güçlü etkileşimlerin hangilerinde kesinlikle bir bileşik oluşur

Atomlar arası oluşan güçlü etkileşimlerin hangilerinde kesinlikle bir bileşik oluşur
Atomlar arası oluşan güçlü etkileşimlerin hangilerinde kesinlikle bir bileşik oluşur, element molekülü oluşturan ve bileşik oluşturmayan güçlü etkileşim çeşitleri hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hidrojen (H) ve oksijen (O) atomları arasında oluşan kovalent bağ sonucunda kesinlikle bir bileşik oluşur. Bu şekilde gerçekleşen bileşkler çok güçlü etkileşim sonucu oluşurlar.
Demir (Fe) atomları arasında oluşan metalik bağ atomlar arası etkileşim olup bileşik oluşturmazlar.

 

Kovalent bağ sonucunda kesinlikle bir bileşik oluşur.  Element molekülü oluşturan ve bileşik oluşturmayan güçlü etkileşim çeşitleri ise metalik bağ ve iyonik bağdır.  

 Güçlü etkileşimler kimyasal bağlardır. Kopmaları veya oluşmaları sırasında oluşan enerji değişimi büyüktür. Kopmaları veya oluşmaları sırasında alınan veya verilen enerji değerleri genelde küçüktür.

Kimyasal bağlar (güçlü etkileşimler) koptuğunda ve oluştuğunda yeni kimyasal türler meydana gelir ve maddenin kimlik özellikleri değişir.  

 Bu açıklamalar ışığında güçlü etkileşimlerin üçe ayrıldığını belirtebiliriz. Bunlar kovalent bağ, iyonik bağ ve metalik bağlardır. Az önce belirtiğimiz üzere; Kovalent bağ sonucunda kesinlikle bir bileşik oluşur.  Element molekülü oluşturan ve bileşik oluşturmayan güçlü etkileşim çeşitleri ise metalik bağ ve iyonik bağdır.  

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.