Attan indi eşeğe bindi

Attan indi eşeğe bindi
Attan indi eşeğe bindi atasözünün anlamı, kişiler bazı gururlu hallerinde hatalara düşerler. Ellerindeki varlıklardan olurlar ve sonunda öncekinden daha kötü bir duruma düşerler.

Kişiler bazı gururlu hallerinde hatalara düşerler. Ellerindeki varlıklardan olurlar ve sonunda öncekinden daha kötü bir duruma düşerler. Sürekli olarak aklımız başımızda olmalı, hatalara düşüp elimizdekileri kaybetmemeliyiz.

Elindeki nimetlerin kıymetini bilemeyen insanlar, zaman gelir daha aşağı derecelerdeki imkânlara razı olurlar. Aslında bu istenmeyen bir durumdur. Atın rahatlığına ve süratine alışan bir kişinin, eşek ile yolculuğu ne kadar güç ise, elindeki nimeti boşu boşuna yitiren insanların durumu da aynıdır. Bu bakımdan sahip olduğumuz imkânların kıymetini bilmek ve kaybetmemek için çaba sarf etmek gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.