Attığın taş ürküttüğün kuşa değmez

Attığın taş ürküttüğün kuşa değmez
Attığın taş ürküttüğün kuşa değmez atasözünün anlamı, bir işi yapmak için kullanılacak kaynağın, işin sonucunda elde edeceğin faydadan daha küçük olacağı durumlarda kullanılan bir söz.

Bir işi yapmak için kullanılacak kaynak eğer işin sonunda elde edilecek getiriden daha küçükse bu işi yapmaya değmez. Sonuçta manen yada dünya malı olarak dönecek getiri harcanandan az ise, kaybetmiş oluruz. Gözle görülür durumlarda bu hatalara düşülmemeli, görülemeyen hallerde ise bir bilene danışmalıdır.

Yapılan bir işin sonunda elde edilecek gelirin toplamı, o iş için harcanacak emek ve kaynakların maliyetini karşılamıyorsa bu işi yapmak akıllıca olmaz. Akıllı davranıp o işe hiç girişmemek gerekir, böylece boş yere kayıp yaşanmamış olur.

Attığı taş ürküttuğü kurbağaya değmemek, daha doğru biçimi. bir iş için büyük emek harcanıyorsa, sonucun da harcanan emekle orantılı olarak işe yarar olması gerektiğini belirtmek için kullanılır. iş hayatında patron egoları dolayısıyla üstümüze yığılan işlerin büyük bölümü bu ürkütülememiş kuşların gerçek hayata bir yansımasıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
3
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.