Augustinus’un kötülük problemine yaklaşımı

Augustinus’un kötülük problemine yaklaşımı
Augustinus’un kötülük problemine yaklaşımı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aziz Augustinus, 354 ve 430 yılları arasında yaşamış ünlü bir düşünürdür. Döneminde yaklaşık yüze varan eser kaleme almıştır. Felsefesi günümüzde dahi büyük ölçüde ilgi çekmektedir.

Aziz Augustinus'un kötülük problemine yaklaşımı şu çerçevede olmuştur. Augustinus, dünya üzerinde cinayet, tecavüz, hırsızlık gibi birçok suç mevcutken tamamı ile iyiliği temsil eden bir tanrının varlığından bahsedilemeyeceğini ileri sürmüştür. Tanrı, tüm güce ve kudrete sahip iken neden dünya üzerindeki bu kötülükleri sonlandırmıyor? Tanrı, bu denli güçlü iken bu duruma müdahele etmiyorsa buna gücü yetmediğinden mi? Augustinus bu soruların cevaplarına dair önemli yaklaşımlarda bulunmuştur.

Augustinus'a göre insan, bir kukla değildir. Bu kapsamda belirli eylemleri meydana getirme özgürlüğü bulunmaktadır. Böylece insan iyiliği veya kötülüğü seçebilecektir.

109
167
108
12
12
13
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.