2023 AUZEF harf notları açıklandı

2023 AUZEF harf notları açıklandı
AUZEF harf notları açıklandı, 2023 İÜ AUZEF bahar dönemi harf notları nedir, nasıl öğrenilir ve geçme notu kaç detaylar haberimizde...

AUZEF harf notları ne zaman açıklanacak? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören binlerce öğrenci için harf notları sorgulamaları sürüyor. Ağırlıklı Not Ortalaması(ANO) ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) kavramları, öğrencinin bir üst yarıyıldan ders alıp alamayacağı gösterirken DC ve DD aldığı derslerden geçip geçemeyeceğinin bilgisini veriyor. Peki AUZEF harf notları açıklandı mı? 2023 AUZEF harf notları nasıl ve nereden öğrenilir?

AUZEF harf notları ne zaman açıklanır

Bitirme (final) sınav sonucuna ait harf notları 26 Haziran Pazartesi günü açıklandı. Harf notlarına aksis.istanbul.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Harf notları öğrencilerin geçip geçmediğini gösteren kriterlerdir.

Harf notları AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC şeklinde gösterilebilir. Bunlar geçer notlardır ve öğrencinin dersi geçtiğini gösterir. Eğer öğrencinin genel not ortalaması 2.00’nin üzerinde ise CD, CC ve DD notları da geçer not olarak kabul edilir. FF notu ise en düşük nottur ve öğrencinin başarısız olduğunu gösterir.

AUZEF 2022-2023 Bahar dönemi harf notları açıklandı. Harf notlarına aksis'e giriş yaparak öğrenebilirsiniz. AKSİS'e giriş yaptıktan sonra OBS'ye tıklayınız. Açılan sayfada öğrenim bilgilerine ve sınav sonuçlarına ve notlarına tıklayınız.

Harf notlarının not olarak karşılıkları

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise CD, DC ve DD geçer harf notlarıdır. FF ise başarısız harf notudur.

  • 84 – 100 notları arasında AA harf notu ile dersten geçer
  • 77 – 83 notları arasında AB harf notu ile dersten geçer
  • 71 – 76 notları arasında BA harf notu ile dersten geçer
  • 66 – 70 notları arasında BB harf notu ile dersten geçer
  • 61 – 65 notları arasında BC harf notu ile dersten geçer
  • 56 – 60 notları arasında CB harf notu ile dersten geçer
  • 50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçebilirsiniz
  • 46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer
  • 40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer
  • 33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçer
  • 0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalır

6
34
4
5
6
4
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.