Avcı: 126 bin öğretmen açığı var

Avcı: 126 bin öğretmen açığı var
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı Kayda Geçsin programında soruları yanıtlıyor.

Nabi Avcı'nın konuşmasından önemli satır başları:

*Yeniden yapılandırmayla ilgili hem mecliste hem de kamuoyunda yanlış bilgilere dayalı gereksiz spekülasyonlar yapıldı.

*Her seçimde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanı'nın değişeceği kesin. 5 olan müsteşar yardımcısını 7'ye yükselttik.

*En büyük kamu kuruluşuyuz. 2 yeni genel müdürlük tashih ettik.

* Türkiye'de şu an kamu kaynaklarından en büyük payı Milli Eğitim alıyor. Bütçedeki payımız her yıl artıyor.812 bin öğretmenimiz var, Mart'ta atama olmayacak. Ağustos ayında 40 bin yeni öğretmen atayacağız. Belli dönemler arasında öğretmen alımı uygulamamız yok. 126 bin öğretmen açığı var. Ağustos'daki 40 bin atama ile bu sayı düşecek.

*MEB olarak ÖSYM'nin 3 katı sınav yapıyoruz.20 milyon kişiye sınav yapıyoruz. Bu yüzden Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü oluşturduk.

Biz Türkiye'nin en büyük müteahhidiyiz.

*14 genel müdürden 3'ü değişti. 140 daire başkanından 3'ü değişti. Okul müdürleriyle ilgili yeni düzenleme yaptık.Artık 4 yıllığına atanacaklar performans değerlendirmelerine göre süre uzatılabilir.

*Veli ve öğretmenlerden öğrencilerin siyasi faaliyetlere yönlendirildiğine dair çok sayıda şikayet alıyoruz.Müfettişlerin okullarda bazı incelemeler yaptığına yönelik provokasyonlar var. Okullar eğitim içindir siyaset yeri değildir.Müfettişlerimiz görevlerini yapıyorlar. Söylendiği gibi sorular yöneltmiyorlar.

*TSK ile en içli-dışlı kurumuz. Asker öğretmenle, öğretmenler de askerle evlenir. Ankara'da eş birlikteliğini sağlamakta zorlanıyoruz.

*Eğitimdeki paralel yapılanmayı ortadan kaldırmayı, okulları, öğretmenleri merkeze almayı öngören bir çalışma yapıyorduk.

*Yaşananların dershane meselesi olmadığını görüldü. Burada rantın,para ve insan kaynağının, başka hesapların döndüğünü gördük.Daha önce dershane konusunda başka bir yerde duranlar bugün başka bir yerde duruyor. CHP dün kalksın diyordu bugün savunuyor. 1 Eylül 2015 tarihi dershanelerin dönüşümü için son tarih.

*Dershane sektörünün okullaşma projesine destek vereceğini düşünüyorum. Dershanelerin çok büyük bir bölümünde kesintili sigortayla, düşük ücretlerle çalışan öğretmenler var.

*Sınıfta siyasi propaganda yapan öğretmenler var.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.