Avustralyalı Kürekçi Henry Pearce çeyrek finalde lider götürdüğü yarışta hangisini yapmak için kürek çekmeye ara vermiş

Avustralyalı Kürekçi Henry Pearce çeyrek finalde lider götürdüğü yarışta hangisini yapmak için kürek çekmeye ara vermiş
1928'de Amsterdam Olimpiyatları'nda Avustralyalı Kürekçi Henry Pearce çeyrek finalde lider götürdüğü yarışta hangisini yapmak için kürek çekmeye ara vermiş, ikinciliğe düşmüş yine de yarışı kazanmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1928'de Amsterdam Olimpiyatları'nda Avustralyalı Kürekçi Henry Pearce çeyrek finalde lider götürdüğü yarışta hangisini yapmak için kürek çekmeye ara vermiş, ikinciliğe düşmüş yine de yarışı kazanmıştır?

A- Kıyıda gördüğü arkadaşıyla sohbet etmek
B- Anne ördek ve yavrularına yol vermek
C- Pipo içmek
D- Nehre düşen kediyi kurtarmak

Doğru Cevap: Anne ördek ve yavrularına yol vermek

1928 yılındaki Amsterdam Olimpiyatları'nda, Avustralyalı kürekçi Henry Pearce, çeyrek finalde yarışırken kayığını durdurarak, nehirden geçmekte olan ördek sürüsüne yol verdi. Pearce duraksamasına karşın, altın madalyayı ülkesine götürmeyi başardı.
Henry Robert "Bobby" Pearce (30 Eylül 1905 - 20 Mayıs 1976), Avustralyalı-Kanadalı kürekçi. 1928 ve 1932 Yaz Olimpiyatları'nı teklerde altın madalyayla tamamlayan sporcu 1933, 1934 ve 1938'de ise Dünya Çifte Şampiyonası'nı kazanmıştır. Pearce 1938'de Lou Marsh Kupası'na değer görülmüştür.

15
0
5
0
4
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.