Ay, Dünya'nın etrafında, Dünya, Güneş'in etrafında dönüyorken, Güneş hangisinin etrafında döner

Ay, Dünya'nın etrafında, Dünya, Güneş'in etrafında dönüyorken, Güneş hangisinin etrafında döner
Ay, Dünya'nın etrafında, Dünya, Güneş'in etrafında dönüyorken, Güneş hangisinin etrafında döner sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ay, Dünyanın etrafında, Dünya, Güneşin etrafında dönüyorken Güneş hangisinin etrafında döner

A- Kutup Yıldızı'nın
B- Orion Nebulası'nda
C- Andromeda Galaksisi'nde
D- Sagittarius A* Kara Deliği'nin

Doğru Cevap: Sagittarius A* Kara Deliği'nin

Sagittarius A* (okunuşu; "Sagittarius A-yıldız", standard kısaltma; Sgr A*) Samanyolu Galaksisi'nin merkezinde yer alan parlak ve çok yoğun bir astronomik radyo kaynağıdır. Sagittarius ve Scorpius takımyıldızlarının sınırının yanında yer alır. Sagittarius A'nın bir parçasıdır. Sagittarius A* nın bir süper kütleli kara delik yeri olabileceği düşünülmektedir. Sagittarius A* etrafındaki yörüngede bulunan S2 yıldızının gözlemleri sonucu Samanyolu Galaksisi'nin merkezinde bir süper kütleli kara delik bulunduğu ve Sagittarius A* nın da burada olduğu sonucuna varılmıştır.

2
2
1
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.