Ay Işığı Sokağı adlı kitabın yazarı ve Ay Işığı Sonatı'nın bestecisi sırasıyla hangisidir

Ay Işığı Sokağı adlı kitabın yazarı ve Ay Işığı Sonatı'nın bestecisi sırasıyla hangisidir
Ay Işığı Sokağı adlı kitabın yazarı ve Ay Işığı Sonatı'nın bestecisi sırasıyla hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ay Işığı Sokağı adlı kitabın yazarı ve Ay Işığı Sonatı'nın bestecisi sırasıyla hangisidir

Doğru Cevap: Stefan Zweig - Ludwig van Beethoven

Ay Işığı Sokağı 74 sayfadan oluşmuş ve 5 hikayeden meydana gelmiştir. Kitapta meydana gelen beş hikaye de aynı son ile bitiyor. Hepsinin içerisinde acı ve empati bulunmaktadır. Okurken kişilerin biraz değişik duygular içerisine girebileceği ve hüzün yaşayabileceği hikayelerden oluşmaktadır. Ay Işığı Sokağı, Leporella, Nişan, Leman Gölü Kıyısında Olay, Avare isimlerinden oluşan beş farklı hikayeden meydana gelmektedir.
Stefan Zweig (28 Kasım 1881 - 22 Şubat 1942), Avusturyalı roman, oyun, biyografi yazarı ve gazetecidir. 1920'ler ile 1930'lar arasında edebiyat kariyerinin zirvesinde olmuş Zweig, dönemin dünyasının en çok tercüme edilen ve en popüler yazarlarından biriydi.

Ludwig van Beethoven (vaftiz: 17 Aralık 1770, ölüm: 26 Mart 1827) Klasik dönemden Romantik döneme geçiş sürecine büyük katkı sağlamış ve gelmiş geçmiş en ünlü ve en etkileyici bestecilerden biri olarak kabul edilen Alman piyanist ve besteci. 9 senfonisi, 5 piyano konçertosu, 32 piyano sonatı, 16 yaylı dörtlüsü ve hayatı boyunca yazdığı tek opera olan Fidelio en çok bilinen eserlerindendir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.