Ay tutulmasında, Ay’ın hangi evrede olması gerekir

Ay tutulmasında, Ay’ın hangi evrede olması gerekir
Ay tutulmasında, Ay’ın hangi evrede olması gerekir, Güneş tutulması sırasında Ay hangi evrededir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ay tutulmasında, Ay hangi evrededir

Ay tutulması sadece Ay dolunay evresindeyken gerçekleşir Dünya Ay ile Güneş arasındayken gelen ışınları engeller ve arkasında bir gölge alanı oluşturur Bu alan içiçe geçmiş iki koni şeklindedir “Yarı gölge konisi Penumbra olarak adlandırılan alanda Dünya Güneş ışığını tamamen engelleyemez “Tam gölge konisi Umbralnde ise Güneş ışığı tamamen engellenir Tutulmanın gerçekleşmesi için Ay’ın Dünya’nın gölge alanlarından geçmesi gerekir

Güneş tutulması ayın hangi evresinde meydana gelir

Ay, Güneş ile Dünya arasına girer. Bunun sonucunda;
Ay’ın bir kısmını veya tamamını gölgelerse ay tutulması oluşur.

Ay yeniay evresindeyken Dünya ile Güneş arasına girdiğinde Güneş tutulması gerçekleşir. Bu esnada Güneş diski örtülür ve Ayın gölgesi yeryüzüne düşer. Her 29,5 günde Ay yeniay evresine gelmesine rağmen, her ay Güneş tutulması gerçekleşmez.

1446
1150
1258
182
60
136
1258
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum