Ay var yılı besler, yıl var ayı besler

Ay var yılı besler, yıl var ayı besler
Ay var yılı besler, yıl var ayı besler atasözünün anlamı, öyle zaman olur ki bir aylık kazanç, insanı bir yıl geçindirir. Öyle zaman da olur ki bir yıllık kazanç, bir ay geçindirmeye yetmez.

İnsanlar iş hayatlarında ve geçimlerinde ara ara zorluklar yaşamak zorunda kalabilir. Öyle bir zamanlar olur ki kişi bir ayda kazandığı kazançla, gelirle bir yılını rahatça geçirebilir. Ama yine öyle bir zaman olur ki bir yılda kazandığını bir ayda kazanamaz, bir yıllık kazancı kişiyi bir ay geçindiremez hale gelir ve güç duruma düşer. Bu yüzden iş hayatında ve ekonomimizde bu gibi durumları göz önüne alarak hareket etmek gerekir.

Öyle zaman olur ki bir aylık kazanç insanı bir yıl geçindirir, öyle zaman da olur ki bir yıllık kazanç bir ay geçindirmeye yetmez. Bu bakımdan, ticarette kazanç hep aynı olmaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.