Ay'da yürüyen ilk insanlar olan Neil Armstrong ve Buzz Aldrin Ay tozunun hangisi gibi koktuğunu söylemişlerdir

Ay'da yürüyen ilk insanlar olan Neil Armstrong ve Buzz Aldrin Ay tozunun hangisi gibi koktuğunu söylemişlerdir
Ay'da yürüyen ilk insanlar olan Neil Armstrong ve Buzz Aldrin Ay tozunun hangisi gibi koktuğunu söylemişlerdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ay'da yürüyen ilk insanlar olan Neil Armstrong ve Buzz Aldrin Ay tozunun hangisi gibi koktuğunu söylemişlerdir

A- Buzdolabındaki küflü kaşar
B- Çöpteki çürümüş meyve
C- Şöminedeki ıslak kül 
D- Kirli sepetindeki çorap

Doğru Cevap: Şöminedeki ıslak kül 

"Bana, şöminedeki ıslak küller gibi kokuyordu," dedi Armstrong, Ay'ın kokusunu.
Ancak Aldrin’in burnuna göre, daha çok "keskin metalik bir koku, barut gibi bir şey veya bir havai fişek patladıktan sonra havadaki koku" idi.
Ay'ı ziyaret eden astronotlar, onun keskin kokusu karşısında şaşırdılar. Tabii ki, ay modülüne dönüp kıyafetlerini çıkarılana kadar bunu hissetmediler. En küçük toz her yerdeydi, astronotların ellerinde ve yüzlerinde. Bazıları ay tozunu tattı. Ancak dört milyar yıl içinde ay tozunun oksijenle ilk teması çok tuhaf bir kokuya yol açtı.

Çoğu astronot bunu, askerlik hizmetinden aşina oldukları kullanılmış barut kokusu olarak tanımladı. Neden böyle kokuyordu? Bilinmeyen. Kimyasal olarak, ay ve barut birbirine hiç benzemiyor, bu yüzden bunun neden olduğuna dair çeşitli teoriler var. Aydaki ilk insan Neil Armstrong, ayın şöminedeki ıslak kül gibi koktuğunu söyledi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.