Ayı çocuklarını büyütmüş, duru su içmeye vakti olmamış

Ayı çocuklarını büyütmüş, duru su içmeye vakti olmamış
Ayı çocuklarını büyütmüş, duru su içmeye vakti olmamış atasözünün anlamı, dünyanın devamlılığını anneler sağlar. Anneler kadar çocuğunu seven, çocuğuna gönülden bağlı bir kimse yoktur

İnsanlar içinde. Anneler, annelik içgüdüsüyle hayat boyu evlatları için hep bir şeyler yapma telaşında olurlar. Onların hayatında hep fedakarlık vardır, çoğu anne bu dünyanın bir çok güzelliğini yaşayamadan, görmeden göçüp gider.

Dünya anneler ile yeni nesillere kucak açar, tüm insanları anneleri büyütür, bir hale sokar. Ancak bu hayat telaşesi ile hiçbir zaman kendine vakit ayırıp hayatını yaşayamayan annelerimiz, bu güzel dünyanın nimetlerini ve günlerini doya doya tadamadan ölür. Bizimle uğraşma telaşesi sebebiyle birçok dünya halini yaşamaz, yemez yedirir, içmez içirir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.