Aynı ortamda bir arada yaşayan aynı türe ait canlılar birbiriyle nasıl etkileşim içindedirler

Aynı ortamda bir arada yaşayan aynı türe ait canlılar birbiriyle nasıl etkileşim içindedirler
Aynı ortamda bir arada yaşayan aynı türe ait canlılar birbiriyle nasıl etkileşim içindedirler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlılar sürekli olarak doğrudan ya da dolaylı bir şekilde etkileşim halindedir. Canlıların bu denli dengeli bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri de bu dengenin korunmasından kaynaklanmaktadır. Bir arada yaşam oldukça önemli bir husustur. Birbirine zarar vermeden ve sürekli olarak avlanmadan geçen bu süreç, canlılık için büyük önem arz etmektedir. Canlıların hayatlarına bakıldığında da dengeli bir avlanma söz konusudur. Eğer tüm yılanlar tüm kurbağaları yeseydi ortamda beslenecek bir şey kalmayacaktı. Tüm etçiller otçullarla beslenirken otçulların neslinin tükenmesi de oldukça ciddi bir duruma sebebiyet verecektir.

Sağlıklı bir ekosistem için bu dengenin sürekli korunması gerekmektedir. Bu sadece beslenme değil aynı zamanda üreme konusunda da geçerlidir. Üreme sadece aynı tür canlılar değil farklı tür canlılar arasında da olabilmektedir. Bu durumda ortaya farklı türden canlıların çıktığı da gözlenir. Canlıların hayatlarını devam ettirmelerinin bir gereği de bundan geçer. Birbirine yarayışlı şekilde faydalı ilişkilerde bulunan canlılar da bulunmaktadır. Bu süreçte karşılıklı yarar sağlayarak birbirlerini avlamadan beslenebilirler. İşte bu düzen korunur ve bu korunma gerçekleşirken dışarıdan bir müdahale sistemin dengesini bozabilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.