Aynı tarihte Santiago ve İstanbul’da görülen farklı hava olaylarının nedeni nedir

Aynı tarihte Santiago ve İstanbul’da görülen farklı hava olaylarının nedeni nedir
Aynı tarihte Santiago ve İstanbul’da görülen farklı hava olaylarının nedeni nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aynı tarihte Santiago ve İstanbul’da görülen farklı hava olaylarının nedeni nedir Aşağıda farklı yarım kürelerde yer alan İstanbul (Türkiye) ve Santiago’da (Şili) ocak ayında (2017) meydana gelen iki farklı olaydan bahsedilmiştir. Haber metinlerini okuyarak aşağıdaki soruyu cevaplayınız.
Santiago’daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alınamıyor
Santiago’da kontrol altına alınamayan orman yangınlarında 6 kişi hayatını kaybetti. Şili hükûmeti, pazartesi günü uzun süreli kuraklığın ve 40 °C’ye ulaşan hava sıcaklığının da etkisiyle büyüyen ve 100 bin hektardan fazla alanı yok eden yangınlardan etkilenen bölgelerde olağanüstü hâl ilan etti. (Basından-2)
İstanbul’da Kar Hayatı Olumsuz Etkiliyor
İstanbul’da dün akşam başlayan kar yağışı kara, hava ve deniz trafiğini aksatıyor. Atatürk Havalimanı’na inemeyen uçaklar, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendiriliyor. Kar kalınlığı şehir içinde yaklaşık 15-20 cm’ye, yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaşırken tüm şehir beyaza büründü. (Basından-3)

Ödev cevabı kısaca : Santiago'daki orman yangınlarının nedeni, uzun süreli kuraklık ve yüksek hava sıcaklıklarının etkisiyle yangınların hızla büyümesidir. Bu faktörler orman yangınlarının kontrol altına alınmasını zorlaştırmış ve büyük bir alanın zarar görmesine neden olmuştur.
İstanbul'daki kar yağışının nedeni ise mevsim koşullarıdır. Kar yağışı, soğuk hava koşullarıyla birleştiğinde şehirde kar kalınlığının artmasına ve ulaşımı olumsuz etkilemesine yol açmıştır.

6
2
8
0
3
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.